مواد لازم
- 1 و 1/3 پیمانه آرد
- 4 عدد تخم مرغ
- 2/3 پیمانه شکر
- پیمانه روغن1/2
- 1/3 پیمانه آب یا شیر
- 1 ق غ بکینگ پودر
- نوک ق چ وانیل
- زعفران غلیظ دم شده
- خلال بادوم پسته نارگیل دلبخواهی
- طرز تهیه کیک
مراحل پخت
مرحله اول :
اردو بکینگ پودر و سه بار الک کنید و کنار بذارید
مرحله دوم :
حالا اول میریم سراغ تخم مرغها سفیده و زردههای تخم مرغو از همدیگه جدا میکنیم طوری که هیچ زردهای داخل سفیده نیفته چون باعث میشه که فرم نگیره سفیده رو داخل ظرف تمیز و خشک میریزیم اول با دور کند همزن هم میزنیم تا کف کنه و حبابی بشه
مرحله سوم :
بعد با دور تند همزن ۳ دقیقه هم میزنیم و یک سوم از شکر رو به تدریج کم کم به سفیده اضافه میکنیم اگر شکر رو یهو به سفیده اضافه کنیم سفیده فرم نمیگیره وقتی فرم گرفت و حالت ابری شکل گرفت کاسه رو برعکس که میکنیم سفیده از کاسه بیرون نریزه میذاریم داخل یخچال
مرحله چهارم :
حالا زرده رو به همراه وانیل و شکر هم میزنیم تا از لختگی در بیاد و کرمی و کشدار بشه بهش شیر و روغن رو اضافه میکنیم در حد مخلوط شدن هم میزنیم بعد زعفرون در آخرهم آرد و بکینگ پودر رو که الک کردیم و بهش اضافه میکنیم مخلوط میکنیم تا هیچ گلولهای داخل آرد نباشه سفیده رو کم کم به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم تا پف مواد نخوابه
مرحله پنجم :
بازم با توجه به قلق توسترتون حرارت رو کم و زیاد کنید اگر داخل فر میخواین بپزین حرارت رو ۲۰ درجه ببرید بالا نوش جان♥️
مرحله ششم :
داخل سینی سایز ۲۵ در ۳۵ یا ۲۰ در ۳۰ رو چرب میکنیم و یا کاغذ روغنی میندازیم مواد کیکمون رو میریزیم داخل سینی و داخل توستر از قبل گرم شده با حرارت ۱۵۰ به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه
خامه کشی کیک تولد
مواد لازم
- خامه قنادی
مراحل پخت
مرحله اول :
برای خامه کشی اول باید کیکتون رو به چند لایه تقسیم کنید. پس با استفاده از خط کش ارتفاع کیکتون رو حساب کنید و با چاقو اره ای به دو یا سه لایه مساوی تقسیمش کنید نکته: برای خامه کشی بهتر هستش که کیک رو روی پایه گردون کیک قرار بدین، پایه گردون باعث میشه خامه کسی یک دست و صافتر بشه. ولی اگه پایه گردون ندارین میتونید کیک رو توی یک سینی قرار بدین و زیرش هم یک کاغذ روغنی بذارین تا هم جدا کردنش از سینی راحتتر میشه و هم سر نمیخوره.
مرحله دوم :
بعد از برش دادن لایه ها و قرار دادن روی پایه گردون یا سینی، یک برس که به شربت یا آبمیوه آغشته شده رو روی لایه ها بمالید و لایه ها رو تر کنید. این کار باعث میشه که کیک مرطوب بشه و رطوبت خامه رو به خودش نگیره.
مرحله سوم :
مقداری خامه فرم گرفته رو روی لایه های تر بمالید نکته: میتونید خامه رو داخل قیف بریزید و به صورت دایره ای روی سطح لایه ها خامه بزنید. سپس با کمک پالت صاف کن کیک و پایه گردان شروع به پخش و یک دست کردن خامه ها کنید. به این صورت که باید دست پالت رو صاف نگه دارید با دست دیگه پایه گردون رو پچرخونید تا خام ها به اندازه روی سطح پخش بشن.
مرحله چهارم :
بعد از یک دست شدن خامه روی لایه اول ، میتونید روی لایه میوه های خرد شده، مغز آجیل ، شکلات و یا چیپس های شکلاتی بریزید. همچنین میتونید فیلینگ های خوشمزه که از میوه یا آجیل تهیه میشن و طعم کیک رو جادویی میکنن استفاده کنید. برای مشاهده ویدیوی آموزشی فیلینگ های خوشمزه کلیک کنید. سپس همین مراحلی که روی لایه اول انجام دادین رو ، روی لایه های بعدی هم به همین صورت انجام بدین. بعد از قرار دادن لایه آخر ، کیک رو یکم با دست فشار بدین تا فیکس بشه
مرحله پنجم :
بعد از گذاشتن لایه ها نوبت میرسه به خامه کشی دور تا دور کیک. با همون پالت میتونید دور تا دور کیک خامه مشی کیند. ولی اگه از قیف استفاده کنید خیلی بهتره. به این صورت که قیف رو پر از خامه کرده و نوک قیف رو مماس با کیک قرار بدین و با دست دیگه پایه گردون رو پچرخونید و همزمان قیف رو فشار بدین تا دور تا دور کیک یک یک با خامه پوشانده بشه. بعدش با پالت مخصوص که یک پالت کشیده ای هستش خامه رو صاف و یک دست کنید، و به اصلاح آستر کشی کنید.
مرحله ششم :
به این صورت که پالت رو به صورت مماس روی کیک فرار بدین و با یک دست هم پایه گردون رو بچرخونید. توی پوشش اول نیازی نیست خامه زیاد یکدست بشه همینکه یک لایه نازک بکشید کافیه. کیک رو به مدت ۲ الی ۴ ساعت توی یخچال بذارید، اگه خیلی عجله دارید میتونید نیم ساعت توی فریزر بذارین. نکته: به جای پالت خامه کشی میتونید از گونیا استفاده کنین.
مرحله هفتم :
بعد از خنک شدن کیک ، کیک رو از یخچال خارج کنید. خامه باید جوری باشه که اگه انگشت بهش بزنید، به انگشتتون نچسپه. دوباره مرحله خامه کشی رو تکرار میکنیم و پوشش نهایی رو انجام میدیم. خامه رو دور تا دور کیک میزنیم و با پالت صاف و یکدستش میکنیم. بدست آوردن یک سطح خیلی صاف و یک دست نیاز به تمرین داره و اگه بار اولتونه ممکنه خوب در نیاد ولی اصلا نگران نباشید چون خیلی زود یاد میگیرید.
مرحله هشتم :
نکته: برای اینکه لبه های کیک صاف و تمیز بشه، از لبه تیز پالت استفاده کنین. خامه های اضافی را به صورت مورب به سمت داخل کیک بکشین تا خامه های اضافی به پالت بچسپن و از کیک جدا بشن. این کار رو تا زمانی که لبه ها کاملاً صاف بشه ادامه بدین. سپس دوباره کیک رو توی یخچال میذاریم تا کاملا خنک بشه. بعد از گذشت چند ساعت کیک خامه کشی شده شما آماده تزیین شدنه.