مواد لازم
- 4 عدد تخم مرغ
- 4 لیوان فرانسوی آرد سفید
مراحل پخت
مرحله اول :
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کرده بعد سفیده را با یک سوم شکر با دور تند همزن می زنیم تا سفید رنگ وحجمش دوبرابر شود وقتی ظرف را برمی گردانیم نریزد
مرحله دوم :
بعد سفیده های زده شده را به فریزر انقال میدهیم
مرحله سوم :
حالا بقیه شکر را به زرده اضافه کرده وخوب میزنیم تا سفیدرنگ و کش دار شود بعد گلاب وشیر یا آب و روغن را اضافه کرده و کمی مخلوط می کنیم
مرحله چهارم :
بعد مواد خشک از قبیل آرد و وانیل و بکینگ پودر را روی مواد الک کرده و به صورت دورانی هم زده بعد سفیده تخم مرغ را کم کم اضافه کرده و دورانی هم زده قالب 25 سانت را چرب وکاغذ کاهی گذاشته یا با روغن جدا کننده چرب کرده و در فر گرم شده با دمای180درجه به مدت یک ساعت قرار داده تا بپزد
مرحله پنجم :
وقتی سرد شد می توانی. با پودر کاکائو یا بیسکوییت پودر شده روی کیک الک کرده و با شابلون دلخواه و پودر قند وسط شکلاتی تزیین کرده البته می توانید هم برش داده خامه کشی کنید هر دو صورت عالی است توی دهن آب میشه
مرحله ششم :
البته من با نصف مواد درست کردم توی قالب 20 حدود نیم کیلو کیک داد پفش خیلی خوبه
کیک اسفنجی
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- 1 و 1/2 پیمانه آرد (150 گرم)
- 100 گرم شکر
- 1 ق م خ بکینگ پودر
- 1/8 ق چ خ وانیل
- 1/4 پیمانه آب ولرم معادل 7 ق غ خ
مراحل پخت
مرحله اول :
سفیده و زرده تخم مرغ رو از هم جدا میکنیم سفیده رو با همزن میزنیم تا فرم بگیره کم کم بهش شکر رو اضافه میکنیم وقتی خوب فرم گرفت مث خامه کنار میذاریم..
مرحله دوم :
تو ظرف دیگه زرده و وانیل رو با باقی مونده شکر با همزن میزنیم کشدار بشه.آبجوش رو اضافه میکنیم همزن نباید خاموش بشه وقتی زرده اضافه میشه دو دقیقه ای هم میزنیم
مرحله سوم :
بعد سفیده رو به آرومی به زرده اضافه میکنیم خیلی آروم دورانی با لیسک هم میزنیم بعد آرد و بیکینگ پودر الک شده رو در سه مرتبه اضافه میکنیم
مرحله چهارم :
مخلوط که شد بعد داخل قالب مورد نظر میریزیم در فر گرم شده ۱۶۰درجه به مدت ۴۰تا ۵۰ دقیقه زمان میدیم بپزه.
مرحله پنجم :
سایز قالب ۱۸ ارتفاع ۱۰ سانت