مواد لازم
- 60 گرم شیر ولرم
- 30 گرم روغن
- 30 گرم کاکائو
- 90 گرم آرد
- 3 عدد تخم مرغ
- نصف قاشق چایخوری کرم تارتار
- 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر
- 1 لیوان سر خالی شکر دانه ریز
- نوک قاشق چایخوری وانیل خالص
مراحل پخت
مرحله اول :
ابتدا سفیده و زرده رو از هم جدا میکنیم به زرده وانیل و به سفیده کرم تارتار(نبود کمی نمک بریزید)اضافه میکنیم،نیمی از شکر را در سه مرحله به سفیده اضافه کرده و خوب با همزن میزنیم تا پف کرده به حدی که اگر ظرف رو برگردوندیم نریزه،باقی شکر را به زرده اضافه کرده و هم میزنیم تا کرم رنگ و کشدار شود
مرحله دوم :
زرده را به سفیده اضافه کرده و مخلوط میکنیم،شیر و روغن را با هم مخلوط میکنیم،از مخلوط تخم مرغی کمی به آن اضافه میکنیم تا حالت فومی پیدا کند سپس همه را به آرامی با هم مخلوط میکنیم
مرحله سوم :
آرد و بکینگ پودر و کاکائورا الک کرده به مواد قبل اضافه کرده و به آرامی مخلوط میکنیم تا یکدست شود
مرحله چهارم :
داخل قالب ۱۵ یا ۱۸ سانت(قالب کوچکتر سطح کیک کمتر و ارتفاع کیک بیشتر میشود انتخاب نوع قالب بستگی به تزیین انتخابی دارد)را کاغذ روغنی انداخته و فقط روی کاغذ را کمی چرب کنید،مواد را در قالب ریخته صاف کنید سه ضربه به سطح کار بزنید تا حباب اضافه خارج شود،داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه بپزید،بعد از خارج کردن از فر داخل قالب بصورت وارونه روی توری قرار بدید تا سرد بشه
کیک اسفنجی (مخصوص خامه کشی)
مواد لازم
- 2 عدد تخم مرغ
- 3/4 لیوان آرد
- 1/3 لیوان شکر
- 1/4 لیوان آب ولرم
- نصف ق چ وانیل
- 1 ق چ بکینگ
مراحل پخت
مرحله اول :
ابتدا زرده و سفیده را جدا میکنیم. سپس نصف شکر را به زرده و مابقی را به سفیده اضافه میکنیم سفیده ها را با همزن برقی میزنیم تا زمانی که فرم بگیرد و از ظرف نریزد. به زرده ها وانیل اضافه و با همزن میزنیم تا حجیم و کشدار شود.
مرحله دوم :
آب را به زرده اضافه و در حد مخلوط شدن ترکیب میکنیم. سفیده های فرم گرفته را اضافه و با لیسک کمی مخلوط میکنیم. آرد و بکینگ پودر را مخلوط و سه بار الک کرده و در سه مرحله به مواد اضافه میکنیم. در قالب کوچک (سایز 10 یا 12) ریخته و آن را صاف کنید. در فر از قبل گرم شده به مدت حدودا 30دقیقه با دمای 160قرار دهید.