هلو یکی از جذابترین و محبوبترین میوههای تابستانی است که پوست و بافت نرمی دارد. به همین دلیل ممکن است که کندن پوست آن برای بعضی از افراد کمی سخت باشد. شما میتوانید با استفاده از این میوه شیرین و خوش طعم، پای هلو، کیک هلو، مربای هلو، و کنسرو هلو درست کنید، یا آن را در سالاد میوه یا همراه با بستنی سرو کنید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با دو روش ساده برای کندن پوست هلو آشنا کنیم. با فودوتو همراه باشید!
جدول ارزش غذایی هلو
کالری: 29 کالری
چربی: 1 گرم (یعنی معادل 2 درصد)
چربی اشباع شده: 1 گرم (یعنی معادل 5 درصد)
سدیم: 12 میلی گرم (یعنی معادل 1 درصد)
پتاسیم: 143 میلی گرم (یعنی معادل 4 درصد)
کربوهیدرات: 7 گرم (یعنی معادل 2 درصد)
فیبر: 1 گرم (یعنی معادل 4 درصد)
قند: 6 گرم (یعنی معادل 7 درصد)
پروتئین: 1 گرم (یعنی معادل 2 درصد)
ویتامین آ: 245 IU (یعنی معادل 5 درصد)
ویتامین سی: 5 میلی گرم (یعنی معادل 6 درصد)
کلسیم: 12 میلی گرم (یعنی معادل 1 درصد)
آهن: 1 میلی گرم
پوست کندن هلو با استفاده از یک پوست کن راحتتر است یا با کمک آب جوش؟
اگر هلوها رسیده و کمی سفت باشند، میتوانید به راحتی با استفاده از یک پوست کن، پوست آنها را جدا کنید. ولی اگر هلوها نرم و کمی له شده باشند، پوست کن میتواند آنها را کاملا له کند.
زمانی که هلوها کاملا رسیده و سفت باشند، میتوانید برای مدت چند ثانیه آنها را داخل آب جوشی که در حال قل قل کردن است بیاندازید تا پوست آنها راحتتر جدا بشود.
یادتان باشد که در هر دو روش، قبل از انجام دادن
هر کاری هلوها را خوب بشویید و کاملا خشک کنید.
2 روش کندن پوست هلو
روش اول: پوست کندن هلو با استفاده از یک پوست کن
این روش، سادهترین روش کندن پوست هلو است. کافیست یک پوست کن را به آرامی و با حرکات متناوب، از بالا تا قسمت ریشه هلو بکشید. این کار را آنقدر ادامه بدهید تا پوست همه قسمتهای هلو کاملا جدا بشود.
روش دوم: کندن پوست هلو با کمک آب جوش (داغ کردن و شوک دادن)
در ابتدا با استفاده از یک چاقوی تیز، یک برش به شکل X و به عمق 2 اینچ در قسمت پایینی هلو ایجاد کنید.
داخل یک قابلمه متوسط، به قدری آب بریزید که وقتی هلوها را داخل قابلمه میریزید، آب کاملا روی آنها را بپوشاند. آب را روی بیشترین درجه حرارت اجاق گاز داغ کنید تا به نقطه جوش برسد و شروع کند به قل قل کردن.
سپس داخل یک کاسه متوسط دیگر، یک کوارت (یعنی معادل 0.94 لیتر) را با مقداری یخ مخلوط کنید و کاسه را فعلا کنار بگذارید.
هر بار یک الی دو عدد هلو را داخل آب جوش بریزید. بعد از گذشت حدودا 10 ثانیه، پوست هلو شروع میکند به جدا شدن از گوشت آن. البته اگر هلوها خیلی بزرگ و کمی کال باشند، ممکن است که این فرآیند بیشتر طول بکشد.
بعد از اینکه پوست هلوها جدا شد، آنها را فورا داخل کاسه آب و یخ قرار بدهید و اجازه بدهید که برای مدت 1 دقیقه داخل کاسه باقی بمانند.
این مراحل را برای تمام هلوها تکرار کنید.
هلوها را خشک کنید و با استفاده از نوک انگشتان خود، به راحتی پوست آنها را جدا کنید.
اگر پوست هلوها کاملا جدا نشده بود، میتوانید مراحل بالا را دوباره تکرار کنید.
نحوه نگهداری از هلو
شما میتوانید هلو را برای مدت 3 روز داخل یخچال نگهداری کنید. اگر هلو برش نخورده است، آن را داخل سلفون بپیچید، و اگر هلو برش خورده است، آن را داخل یک ظرف دربدار که هوا نمیتواند به داخل آن نفوذ کند قرار بدهید، تا عطر و طعم آن داخل یخچال مثل روز اول باقی بماند.
اگر مقدار زیادی هلوی برش خورده اضافه آوردهاید و میخواهید که بعدا از آن استفاده کنید، میتوانید برشهای هلو را کنار هم (نه روی هم) داخل یک ظرف مخصوص فریزر قرار بدهید و برای مدت چند ماه داخل فریزر نگهداری کنید. برای اینکه رنگ گوشت هلو تغییر پیدا نکند و قهوهای نشود، میتوانید روی آن چند قطره آب لیموی تازه بریزید.