پنیر موزارلا تازه یک نوع پنیر دلمه مانند و نرم است که برای اولین بار در کشور ایتالیا درست شد. این نوع پنیر به شکل سنتی از شیر بوفالو درست میشده است ولی امروزه این پنیر با شیر گاو درست میشود. بافت آن بسیار لطیف است و طعمی شبیه به طعم شیر دارد. پنیر موزارلا تازه به دلیل داشتن مقدار کمی از چربی و سدیم، یکی از سالمترین پنیرها به حساب میآید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با این پنیر خوش طعم بیشتر آشنا کنیم. با فودوتو همراه باشید!
همه چیز درباره پنیر موزارلا
پنیر موتزارلا تازه با پنیر موزارلا رنده شده کاملا متفاوت است. این پنیر، یک پنیر تازه و کمی نرم است که بر خلاف دیگر انواع پنیر، کهنه نیست و باید بعد از اینکه درست میشود، بلافاصله مصرف بشود.
منبع اصلی شیری که پنیر موتزارلا تازه با استفاده از آن درست میشود، کشور ایتالیا است. بافت پنیر موزارلا تازه ابریشمی مانند است و طعمی شبیه به طعم شیر دارد. اگر دوست دارید که از عطر و طعم تازه این پنیر نهایت لذت را ببرید، بهتر است که آن را در دمای اتاق سرو کنید. در حال حاضر این پنیر خوش طعم در تمام سوپر مارکتها و فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود. قیمت آن بسته به برند تولید کننده و اینکه پنیر موزارلا تازه است یا رنده شده، متفاوت است.
پنیر موتزارلا تازه چگونه تهیه میشود؟
پنیر موزارلا تازه برخلاف انواع دیگر پنیر، کهنه نیست و بهتر است ظرف مدت چند ساعت پس از درست شدن، سرو بشود. فرآیند درست کردن پنیر موزارلا، پاستا فیلاتا نامیده میشود.
در ابتدا شیر با یک نوع آب پنیر که حاوی باکتریهای ترموفیلیک است مخلوط میشود و سپس پنیر مایه به آن اضافه میشود، تا دلمههای پنیر موتزارلا فرم بگیرند. در مرحله بعدی، این دلمهها داخل آب یا کشک گرم میشوند تا زمانی که رشتههای پنیر موزارلا تشکیل بشوند و بافت آنها کمی انعطافپذیر بشود. سپس دلمههای کشیده شده و ورز داده میشوند و به شکل توپهای کوچکی فرم داده میشوند، تا پنیز موزارلا ساده درست بشود. درست کردن پنیر موزارلا در خانه نیز کار بسیار آسانی است و فقط به 30 دقیقه زمان نیاز دارد.
مشاهده و خرید
جایگزین پنیر موتزارلا چیست؟
پنیر موتزارلا ساده یک پنیر منحصر به فرد و جذاب است که پیدا کردن یک جایگزین برای آن کار چندان آسانی نیست. با این حال، بهترین جایگزین برای پنیر موزارلا، پنیر بوراتا است، اما بافت آن کمی نرم و شل است. اگر قصد دارید که از جایگزین پنیر موزارلای نیمه مرطوب داخل غذا استفاده کنید، میتوانید پنیر پرولون یا پنیر مونتری را انتخاب کنید. اما بهتر است به یاد داشته باشید که طعم این پنیرها اصلا شبیه به طعم پنیر موتزارلا نیست.
موارد استفاده از پنیر موزارلا
اگر اهل درست کردن انواع پیتزا و دیگر غذاهای ایتالیایی باشید، حتما میدانید که از پنیر موتزارلا رنده شده برای درست کردن این غذاها استفاده میشود. شما میتوانید از پنیر موزارلای تازه نیز به همین روش استفاده کنید.
علاوه بر این، شما میتوانید پنیر موزارلای تازه را داخل انواع سالاد، از جمله سالاد کاپریس (از که از پنیر موزارلای تازه، گوجه فرنگی و ریحان درست میشود)، یا انواع ساندویچ و پنینی و نان بروشتا، یا کراستینی بریزید. حتی میتوانید پنیر موتزارلا را به شکل ساده، و همراه با مقداری روغن زیتون، یا گوجه فرنگی سرو کنید.
پنیر موتزارلای ساده بافتی کرمی و نرم دارد و خیلی سریع ذوب میشود. به همین دلیل، شما میتوانید از آن برای درست کردن مواد داخل انواع گوشت و مرغ شکم پر، و غذاهای گیاهی نیز استفاده کنید.
نحوه نگهداری از پنیر موزارلا تازه
زمانی که پنیر موزارلا تازه تهیه میکنید، بهتر است تا زمانی که قصد دارید پنیر را سرو کنید، آن را در آب غوطهور نگه دارید. پنیر موتزارلا بسته بندی شده معمولا حاوی مقداری مایع است. حتما پنیر را داخل این مایع و در یخچال نگه دارید.
به طور کلی، پنیر موتزارلا نسبت به انواع دیگر پنیر که بافت سفتتری دارند، دوام زیادی ندارد؛ چون رطوبت بسیار زیادی دارد و خیلی زود خراب میشود. پس سعی کنید زمانی که بسته بندی آن را باز میکنید، هرچه زودتر (حداکثر ظرف مدت 1 روز) پنیر را مصرف کنید. در غیر این صورت، بهتر است نوعی از پنیر موزارلا را تهیه کنید که میزان رطوبت کمتر و دوام و ماندگاری بیشتری دارد.