فرنی خرما یکی از فرنی های مقوی است که از آن می توانید در وعده های صبحانه و عصرانه استفاده کنید. همچنین می توانید این فرنی را برای افطار تهیه و میل کنید. از این فرنی به عنوان دسر نیز می توانید استفاده کنید. امروز در فودرز طرز تهیه فرنی خرما را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
خرما سیاه | 10 عدد |
شیر | 2 لیوان |
آرد برنج | 2 ق غذا خوری |
شیره خرما | 1/4 لیوان |
گلاب | 1/4 لیوان |
پودر دارچین و زنجبیل | 1/2 ق چای خوری |
کره | 20 گرم یا 1 ق غذا خوری |
طرز تهیه فرنی خرما
مرحله اول: آماده کردن خرما و پوره کردن خرما و شیر
ابتدا پوست خرما ها را جدا کنید سپس هسته را نیز از خرما ها جدا کرده و خرما ها را در یک ظرف بریزید. 1/4 لیوان از 2 لیوان شیر را به خرما اضافه کنید و با گوشکوب برقی مواد را پوره کنید. باقی شیر را در یک قابلمه بریزید و به آن 2 قاشق غذا خوری آرد برنج بیفزایید.
مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد
مواد را هم بزنید و در ادامه پوره تهیه شده را همراه شیره به مواد اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی گاز قرار دهید و با حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود. گلاب و پودر دارچین را همراه زنجبیل و کره به مواد اضافه و هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله سوم: پخت فرنی در قابلمه
وقتی فرنی به یک غلظت متوسط و خوب رسید دیگر هم نزنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا بجوشد و به خوبی جا بیفتد سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود و رویه ببندد سپس روی آن را تزیین کنید.
فوت و فن های طرز تهیه فرنی خرما
- اگر می خواهید فرنی شما کم شیرین باشد می توانید از مقدار کمتری خرما استفاده کنید.
- برای تزیین روی فرنی می توانید از خلال بادام یا پسته به همراه گل محمدی و دارچین استفاده کنید.
- شما می توانید به جای شیره خرما از شیره توت یا انگور استفاده کنید.
- بعد از تهیه می توانید فرنی را در یخچال قرار داده تا کمی خنک شود سپس به صورت سرد به عنوان دسر سرو کنید.
- برای اضافه کردن شیر به خرما و آرد برنج باید شیر سرد باشد سپس آن را به مواد اضافه کنید.
- کره و پودر دارچین سلیقه ای است و می توانید در صورت دوست نداشتن آن را حذف کنید.