حاجی بادام یکی از شیرینی های معروف استان های مرکزی و به ویژه یزذ است که به دلیل استفاده از آرد نخودچی و جوز هندی در تهیه آن دارای ارزش غذایی خوبی است و یک شیرینی سبک محسوب می شود. معمولا حاجی بادام همراه با چای سرو می شود. امروز در فودرز طرز تهیه حاجی بادام را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
پودر قند | 150 گرم |
پودر هل | 1/2 ق مربا خوری |
جوز هندی | 1/2 ق مربا خوری |
پودر بادام | 75 گرم |
آرد سفید | 1/2 ق غذا خوری |
آرد نخودچی | 35 گرم |
بکینگ پودر | 1/2 ق مربا خوری |
طرز تهیه حاجی بادام
مرحله اول: هم زدن مواد لازم
ابتدا تخم مرغ ها را شکسته و زرده را از سفیده جدا کنید. زرده را در یک کاسه بریزید و پودر قند را روی آن الک کنید سپس این ترکیب را با قاشق مقداری هم بزنید و در ادامه جوز هندی را اضافه کنید. پودر هل را نیز اضافه کرده و با دور تند همزن برقی به مدت 7 الی 8 دقیقه آن را هم بزنید تا حجیم و پفکی شود.
مرحله دوم: اضافه کردن مواد پودری
در این مرحله آرد سفید و پودر بادام را همراه آرد نخودچی به مواد بیفزایید. بکینگ پودر را نیز اضافه کنید و ابتدا با قاشق یا لیسک مواد را مخلوط کرده و در آخر مقدرای با دست خمیر را منسجم کنید.
مرحله سوم: پخت شیرینی در فر
روی سینی یک کاغذ روغنی پهن کرده و مقداری آن را چرب کنید سپس از خمیر گلوله های کوچک برداشته و در کف دست دایره و گلوله مانند کنید سپس در سینی فر بچینید. در ادامه شیرینی ها را در فر با دمای 190 درجه به مدت 10 الی 12 دقیقه قرار دهید تا به خبوی بپزد.
مرحله چهارم: پخت شیرینی در تابه
ابتدا یک کاغذ روغنی روی تابه دو طرفه قرار داده و شیرینی ها را در آن بچینید و یک دمکنی روی درب تابه قرار داده و تابه را روی حرارت ملایم بزارید تا به خوبی بپزد تا آماده شود.
فوت و فن های طرز تهیه حاجی بادام
- برای چیدن شیرینی ها در سینی باید شیرینی ها را با فاصله از هم بچینید.
- میزان گلوله های شما باید 10 گرم باشد که می توانید به صورت تقریبی از آن استفاده کنید.
- این شیرینی نباید بیشتر از مدت زمان گفته شده در فر بماند چون باعث خشک شدن این شیرینی می شود.
- اگر از فر برقی یا تستر استفاده می کنید دما باید روی 175 الی 180 درجه باشد.