آش ترش زنجان یکی از آش های سنتی شهر زنجان است که در تهیه آن از مواد ترش مانند آلو و سایر مواد استفاده می شود. این آش برای بهبود عملکرد معده و پاکسازی معده و کبد بسیار مفید است و می توانید هر از چند گاهی آن را تهیه کنید. امروز در فودرز طرز تهیه آش ترش زنجان را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
پیاز متوسط | 1 عدد |
بلغور گندم | 1 لیوان |
عدس | 1 لیوان |
هویج متوسط | 5 عدد |
سیب زمینی متوسط | 5 عدد |
لبو متوسط | 5 عدد |
نخود و لوبیای پخته شده | 1 و 1/2 لیوان از هر کدام |
آلو ترش | 1 لیوان |
برگه زردآلو | 1 لیوان |
سبزی آش | مقداری |
رشته آش | به میزان لازم |
سرکه و شیره | 1/2 فنجان |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه آش ترش زنجان
مرحله اول: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید سپس نمک و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. بلغور گندم و عدس را با آب بشورید و در یک قابلمه بریزید و به اندازه نصف قابلمه آب بریزید و بزارید روی گاز تا بپزند.
مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد آش
هویج ها را خرد کرده و وقتی عدس نیم پز شد به قابلمه اضافه کنید. سیب زمینی ها را نیز پوست کرده و وقتی هویج نیم پز شد به قابلمه اضافه کنید. نخود و لوبیای پخته شده را وقتی سیب زمینی پخت به قابلمه اضافه کنید. لبو ها را نگینی خرد کرده و همراه مقدرای اب بزارید بپزد سپس به آش اضافه کنید.
مرحله سوم: پخت آش
آلو ها را از قبل خیس کنید و در این مرحله به آش اضافه کنید. سبزی های آش را خرد کرده و بیفزایید. برگه زردآلو را نیز اضافه کنید و در آخر رشته ها را نیز بیفزایید و آش را هم بزنید. سرکه و شیره را نیز به اش اضافه کنید و بعد زا چند دقیقه آش را از روی گاز بردارید.
فوت و فن های طرز تهیه آش ترش زنجان
- شما می توانید در تهیه این آش از مغز گردو خرد شده نیز استفاده کنید که دل به خواه است.
- اگر لبوی شما مزه نداشت می توانید برای پخت آن از مقداری نبات نیز استفاده کنید تا مقداری شیرین شود.
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
- برگه زردآلو و شیره قابل حذف است و در صورت دوست نداشتن می توانید آن را حذف کنید.