طرز تهیه آش ترش زنجان

آش ترش زنجان یکی از آش های سنتی شهر زنجان است که در تهیه آن از مواد ترش مانند آلو و سایر مواد استفاده می شود. این آش برای بهبود عملکرد معده و پاکسازی معده و کبد بسیار مفید است و می توانید هر از چند گاهی آن را تهیه کنید. امروز در فودرز طرز تهیه آش ترش زنجان را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

پیاز متوسط 1 عدد
بلغور گندم 1 لیوان
عدس 1 لیوان
هویج متوسط 5 عدد
سیب زمینی متوسط 5 عدد
لبو متوسط 5 عدد
نخود و لوبیای پخته شده 1 و 1/2 لیوان از هر کدام
آلو ترش 1 لیوان
برگه زردآلو 1 لیوان
سبزی آش مقداری
رشته آش به میزان لازم
سرکه و شیره 1/2 فنجان
نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش ترش زنجان

مرحله اول: تفت دادن پیاز

ابتدا پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید سپس نمک و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. بلغور گندم و عدس را با آب بشورید و در یک قابلمه بریزید و به اندازه نصف قابلمه آب بریزید و بزارید روی گاز تا بپزند.

مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد آش

هویج ها را خرد کرده و وقتی عدس نیم پز شد به قابلمه اضافه کنید. سیب زمینی ها را نیز پوست کرده و وقتی هویج نیم پز شد به قابلمه اضافه کنید. نخود و لوبیای پخته شده را وقتی سیب زمینی پخت به قابلمه اضافه کنید. لبو ها را نگینی خرد کرده و همراه مقدرای اب بزارید بپزد سپس به آش اضافه کنید.

مرحله سوم: پخت آش

آلو ها را از قبل خیس کنید و در این مرحله به آش اضافه کنید. سبزی های آش را خرد کرده و بیفزایید. برگه زردآلو را نیز اضافه کنید و در آخر رشته ها را نیز بیفزایید و آش را هم بزنید. سرکه و شیره را نیز به اش اضافه کنید و بعد زا چند دقیقه آش را از روی گاز بردارید.

فوت و فن های طرز تهیه آش ترش زنجان

  1. شما می توانید در تهیه این آش از مغز گردو خرد شده نیز استفاده کنید که دل به خواه است.
  2. اگر لبوی شما مزه نداشت می توانید برای پخت آن از مقداری نبات نیز استفاده کنید تا مقداری شیرین شود.
  3. بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
  4. برگه زردآلو و شیره قابل حذف است و در صورت دوست نداشتن می توانید آن را حذف کنید.