آش امام در شهر های مختلف از جمله یزد، قزوین، اردبیل و سایر شهر ها تهیه می شود اما معروف ترین آن ها آش اما قزوین است. در این دستور میزان مواد لازم به طور کامل گفته شده است و به راحتی می توانید یک آش خوشمزه برای ماه رمضان یا سایر مناسبت ها تهیه و نوش جان کنید. امروز در فودرز طرز تهیه آش امام را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
عصاره قلم گوساله | 1 الی 2 پیمانه |
گوشت گوساله | 200 الی 300 گرم |
پیاز سرخ شده | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
عدس | 1/2 پیمانه |
ماش | 1/2 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 1/2 پیمانه |
نخود | 1/2 پیمانه |
لوبیا قرمز | 1/2 پیمانه |
زردچوبه و فلفل سیاه | 1 ق غذا خوری |
دارچین | 2 ق غذا خوری |
نمک | 2 ق چای خوری |
طرز تهیه آش امام
مرحله اول: پخت گوشت و حبوبات
قلم و گوشت گوساله را در یک قابلمه ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید و بزارید با حرارت ملایم بپزد. برنج و ماش و همینطور لوبیا چشم بلبلی و سایر حبوبات را از 5 ساعت قبل در مقداری آب ریخته و بزارید خیس بخورد. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید سپس آب حبوبات خیس خورده را بیرون ریخته و خود حبوبات را به قابلمه اضافه کنید. عصاره گوشت و قلم را نیز اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید و بزارید به مدت 30 الی 40 دقیقه مواد بپزد.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز
عصاره گوشت و قلم را نیز اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید و بزارید به مدت 30 الی 40 دقیقه مواد بپزد. پیاز را پوست کنید و با چاقو خرد کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا پیاز سرخ شود سپس دارچین و زردچوبه را همراه فلفل به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید سپس به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: پخت آش امام
گوشت پخته شده را با چنگال یا دست ریش ریش کنید و به مواد اضافه کنید. نمک را نیز به غذا اضافه کنید و مقداری صبر کنید تا آش به خوبی لعاب دهید سپس گاز را خاموش کرده و آش را در ظرف سرو بریزد و میل کنید.
فوت و فن های طرز تهیه آش امام
- برای تزین روی این آش می توانید از پیاز سرخ شده به همراه تکه های گوشت تفت داده شده و ریش ریش شده استفاده کنید.
- مقداری گوشت را می توانید به حسب سلیقه کم یا زیاد نیز کنید.
- بعد از تهیه این آش می توانید آن را با گوشکوب برقی یا میکسر نیز له کنید تا پوره مانند شود.