کماچ سهن یکی از شیرینی های مخصوص استان کرمان است که بسیار مقوی و سالم است. کماچ سهن به دلیل استفاده از مواد مقوی در آن یک میان وعده خوب است که باعث می شود بسیار زود احساس سیری کنید. همچنین کماچ سهن گزینه مناسبی برای ماه رمضان است که می تواند شما باری مدت طولانی سیر نگه دارد. امروز در فودرز طرز تهیه کماچ سهن را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه مواد میانی کماچ
خرما بدون پوست و هسته | 400 گرم |
گردو خرد شده | 50 گرم |
هل | 1/4 ق چای خوری |
دارچین | 1/2 ق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد گندم نانوایی | 1 پیمانه یا 150 گرم |
آرد سهن یا جوانه گندم | 1 پیمانه یا 150 گرم |
آب ولرم | به میزان لازم حدود 1 پیمانه |
خمیر مایه | 1 ق چای خوری یا 5 گرم |
زردچوبه | 1 ق چای خوری |
دارچین، پودر هل، زنجبیل، رازیانه، زیره، تخم گشنیز و جوز | از هر کدام 1 ق چای خوری |
روغن جامد | 70 الی 100 گرم |
طرز تهیه کماچ سهن
مرحله اول: تهیه خمیر کماچ سهن
ابتدا آرد گندم و آرد سهن را در یک کاسه بریزید و به آن ادویه ها و خمیر مایه را اضافه کنید و مخلوط کنید. آب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که یک خمیر یکدست و لطیف ایجاد شود. برای ورز دادن خمیر ابتدا دست خود را چرب کنید سپس ورز دهید.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
خمیر را به دو قسمت نامساوی تقسیم کنید چون باید یکی از قسمت ها ضخیم تر باشد. قسمت ضخمی تر را روی یک ظرف چرب شده پهن و صاف کنید. خرما را پوست کرده و هسته را جدا کنید و در غذاساز بریزید سپس گردو خرد شده را نیز به غذاساز اضافه کنید. هل و دارچین را به مواد اضافه کرده و مواد را در غذاساز مخلوط کنید.
مرحله سوم: پخت کماچ سهن در فر
مواد میانی را روی خیمر بریزید و یک لایه دیگر خمیر روی آن پهن و صاف کنید سپس با چاقو برش های لوزی بدهید و روغن جامد آب شده را روی کماچ بمالید و کماچ را در فر با دمای 160 الی 170 درجه به مدت 40 دقیقه بپزد
فوت و فن های طرز تهیه کماچ سهن
- توجه داشته باشید که خمیر کماچ نیازی به استراحت ندارد و اگر بلافاصله پهن نکنید و استراحت کند باعث ترک خوردن و ترش شدن خمیر شما می شود.
- شما می توانید ادویه ها را مقداری در تابه تفت داده سپس به مواد اضافه کنید.
- اگر غذاساز در دسترس نبود می توانید با چنگال خرما را له کرده و سایر مواد را بیفزایید و ترکیب کنید.