دلمه سیب زمینی یک دلمه متنوع است و نسبت به دلمه برگ مو بسیار ساده تر است. این دلمه را می توانید به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید. یکی از مزیت های این دلمه این است که می توانید در تمام فصل ها آن را تهیه کنید و نیازی به برگ مو ندارد. امروز در فودرز طرز تهیه دلمه سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
سیب زمینی بزرگ | 4 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
برنج | 1/2 استکان |
جعفری خرد شده | کمی |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
کره | 1 ق غذا خوری |
روغن زیتون | 4 ق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 2 ق مربا خوری |
آب | 1 و 1/2 لیوان |
ادویه برای تهیه سس | به میزان دلخواه |
طرز تهیه دلمه سیب زمینی
مرحله اول: آماده کردن مواد لازم
ابتدا سیب زمینی ها را پوست کرده و با چاقو از وسط نصف کنید و با استفاده از چاقو یا هر وسیله دیگری داخل سیب زمینی ها را خالی کنید. در ادامه گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و پیاز خرد کرده را به آن اضافه کنید. جعفری را نیز پاک کرده و خرد کنید و به مواد بیفزایید.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی دلمه
برنج را همراه مقداری آب روی گاز قرار دهید و بزارید نیم پز شود. سپس برنج را به مواد اضافه کنید. 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون و ادویه های گفته شده را همراه نمک به مواد اضافه کنید. و در ادامه 1 قاشق مربا خوری رب را همراه کره به مواد اضافه کرده و با دست خوب مواد را ترکیب و ورز دهید.
مرحله سوم: تهیه سس دلمه سیب زمینی
از مواد تهیه شده در سیب زمینی ها بریزید و آن ها را پر کنید. برای تهیه سس این دلمه ابتدا آب را در یک کاسه بریزید و به آن 1 قاشق مربا خوری رب گوجه فرنگی و 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون اضافه کنید و هم بزنید. ادویه ها و نمک را نیز اضافه کرده و خوب هم بزنید. این سس را در یک قابلمه بریزید و دلمه ها را در آن قرار دهید و قابلمه را روی گاز قرار دهید تا به مدت 20 الی 25 دقیقه صبر کنید بپزد. بعد از پخت به مدت 20 قیقه نیز داخل فر قرار دهید نوش جان.
فوت و فن های طرز تهیه دلمه سیب زمینی
- اگر از سیب زمینی کوچک استفاده می کنید دیگر نیازی به نصف کردن سیب زمینی نیست.
- می توانید بعد از ریختن مواد داخل سیب زمینی مقدرای گوجه و فلفل دلمه ای خرد شده را روی آن قرار دهید.
- برای تهیه سس این دلمه می توانید برای طعم بیشتر از مقدار خیلی کم سرکه نیز استفاده کنید.