حلیم شیر یکی از حلیم های ستنی شهر اصفهان است که از آن برای صبحانه یا افطار استفاده می شود مقوی است. در تهیه این حلیم شما می توانید از گوشت گوسفندی، مرغ یا گوشت بوقلمون استفاده کنید که در این دستور از گوشت بوقلمون استفاده شده است که باعث خوشمزه تر شدن این حلیم می شود. امروز در آشمزی طرز تهیه حلیم شیر را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه حلیم شیر
گندم پوست کنده | 2 لیوان |
گوشت بوقلمون | 250 گرم |
شیر | 2 لیوان |
کره یا روغن محلی | 1 ق غذا خوری |
پیاز | 2 عدد |
چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، برگ بو | به میزان لازم |
طرز تهیه حلیم شیر
مرحله اول: خیساندن گندم و پخت گوشت
ابتدا گندم را از شب قبل پاک کرده و همراه مقداری آب بشورید و بزارید خیس بخورد. گوشت بوقلمون را در یک قابلمه بریزید و به آن ادویه ها را اضافه کنید. پیاز را نیز پوست کرده و برش دهید و به قابلمه اضافه کنید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و آن را روی گاز قرار دهید تا گوشت به خوبی بپزد.
مرحله دوم: پخت گندم
گندم خیس خورده را در یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. کف روی آن را هر از چند گاهی بگیرید. وقتی گندم ها پخت با گوشکوب برقی آن را له و پوره کنید. حلیم را در یک قابلمه دیگر بریزید و آب گوشت پخته شده را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن سایر مواد
وقتی حلیم مقداری پخت شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. روغن محلی یا کره را نیز اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. در این مرحله گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و به حلیم اضافه کنید. برای اینکه حلیم شما کشدار شود بعد از اضافه کردن گوشت برای مدت طولانی با گوشکوب حلیم را بکوبید نوش جان.
فوت و فن های طرز تهیه حلیم شیر
- یکی از نکاتی که باعث می شود یک حلیم عالی داشته باشید این است که باید حلیم با دمای کم و به مدت زیاد بپزد.
- اگر می خواهید یک حلیم صاف و یکدست داشته باشید می توانید بعد از پوره کردن حلیم آن را از صافی نیز رد کنید.
- اگر می خواهید یک حلیم شیر رژیمی داشته باشید باید کره یا روغن محلی را حذف کنید.