شله زرد نذری را معمولا در ایام محرم و سایر ایاد مذهبی تهیه می کنند و به عنوان نذری پخش می کنند. البته از شله زرد به عنوان یک دسر بعد از غذا نیز می توان استفاده کرد. شله زرد به دلیل داشتن زعفران در خود باعث حس شادابی و شادی در شما می شود. رنگ و عطر شله زرد بی نهایت عالی و جذاب است و می تواند گزینه خوبی برای افطار ماه رمضان نیز باشد. امروز در فودرز طرز تهیه شله زرد نذری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج | 1 پیمانه |
آب | 7 پیمانه |
شکر | 3 پیمانه |
زعفران و هل و گلاب | به مقدار لازم |
خلال بادام و پسته | به میزان دلخواه |
کره | 100 گرم |
طرز تهیه شله زرد نذری
مرحله اول: پخت برنج شله زرد نذری
ابتدا برنج را پاک کرده و با آب بشورید و سپس مقدار آب گفته شده در دستور را به برنج اضافه کنید و آن را در یک قابلمه بریزید و روی گاز قرار دهید و درب قابلمه را ببندید و بزارید برنج بپزد و نیم پز شود. هل را بسابید و آن را در یک کیسه پارچه ای بریزید و درب آن را ببندید و آن را در برنج نیم پز شده بریزید.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر و زعفران
در این مرجله شکر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. زعفران سابیده را با یخ ترکیب کنید تا خوش رنگ تر شود. در ادامه زعفران را نیز به شله زرد اضافه کنید تا تمام برنج رنگ بگیرد و خوش رنگ شود.
مرحله سوم: پخت شله زرد
در آخر کره و گلاب را همراه خلال پسته و بادام به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. درب قابلمه را ببندید تا برای چند دقیقه شله زرد بپزد و به طور کامل جا بیفتد. شله زرد شما آماده است و می توانید میل کنید.
فوت و فن های طرز تهیه شله زرد نذری
- بهتر است برای تهیه شله زرد از برنج نیم دانه استفاده کنید ولی اگر در دسترس نبود و از برنج درسته استفاده کردید یک پیمانه بیشتر آب اضافه کنید.
- میزان شکر را می توانید بنا به سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید.
- برای تزیین روی شله زرد می توانید از دارچین به همراه گل محمدی و خلال بادام و پسته استفاده کنید.
- بعد از اینکه شله زرد شما پخت بهتر است تا زمانی که خنک می شود روی درب قابلمه یک دمکنی قرار دهید تا شله زرد آبکی نشود.