قیمه پلو یا قیمه لا پلو شاه عباسی یکی از پلو های خوشمزه است که در واقع همان مواد قیمه است اما به شکل پلو مانند و ترکیب با برنج تهیه می شود و خورش مانند نیست. امروز در فودرز طرز تهیه قیمه پلو را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج | 3 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
لپه | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 ق غذا خوری |
زعفران | کمی |
نمک، فلفل، زردچوبه، پابریکا و دارچین | به میزان لازم |
طرز تهیه قیمه پلو
مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت
ابتدا پیاز را پوست کرده و خلالی خرد کنید و در یک قابلمه روغن ریخته و آن را روی گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس پیاز ها را در قابلمه ریخته و آن را تفت دهید تا سرخ و سبک شود. لپه ها را همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و بزارید خیس بخورد. در ادامه گوشت های تکه شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. تمام ادویه ها به جز دارچین و نمک را به به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مخلوط شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد
رب گوجه را اضافه کنید و کمی هم بزنید و سپس آب جوش را مقداری به قابلمه بیفزایید و هم بزنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت به خوبی بپزد. لپ های خیس خورده را همراه مقداری آب روی گاز قرار دهید و بزارید بپزد. برنج را نیز همراه مقدرای آب روی گاز قرار دهید تا آب آن خشک شود.
مرحله سوم: دم کردن برنج
بعد ازپخت گوشت لپه ها را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و بعد از مدتی نمک و دارچین را نیز اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی گاز بردارید. برنج را آبکش کرده و یک لایه برنج بریزید سپس یک لایه از مواد قیمه تهیه شده بریزید و این کار را تا جایی که مواد تمام شود ادامه دهید. در ادامه زعفران دم کرده را به برنج اضافه کنید و یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید و آن را روی گاز قرار دهید تا دم بکشد.
فوت و فن های طرز تهیه قیمه پلو
- شما می توانید قبل از ریختن برنج در قابلمه مقداری سیب زمینی یا نان در کف قابلمه قرار دهید تا ته دیگ نیز داشته باشید.
- برای اینکه نفخ لپه بهتر از بین برود می توانید از شب قبل آن را خیس کنید.
- توجه داشته باشید که نمک را حتما بعد از پخت گوشت به آن اضافه کنید چون در غیر این صورت گوشت خوب نمی پزد.