کوفته برنجی یکی از انواع کوفته ها است که ماده اصلی آن برنج است ولی از لپه نیز در آن استفاده می شود. این غذا را می توانید در مهمانی ها و جشن های خود تهیه کنید و سفره زیبا و متفاوتی داشته باشید. کوفته را معمولا با نان میل می کنند و اگر شما در رژیم هستید می توانید به صورت خالی آن را میل کنید. امروز در فودرز طرز تهیه کوفته برنجی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
برنج | 1 پیمانه یا 100 گرم |
سبزی کوفته | 300 گرم |
لپه | 1/2 پیمانه |
آرد نخودچی | 1 ق غذا خوری پر |
گردو و زرشک | به میزان دلخواه برای وسط کوفته |
پیاز | 1 عدد |
زعفران، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 ق غذا خوری |
طرز تهیه کوفته برنجی
مرحله اول: دم کردن برنج
برنج را پاک کنید و چند مرتبه با آب بشورید سپس با مقداری آب بزارید بپزد ولی به آن روغن اضافه کنید فقط کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و بزارید دم بکشد.
مرحله دوم: پخت لپه و اضافه کردن سبزی
لپه را نیز پاک کنید و بزارید با مقداری آب خیس بخورد سپس گوشت چرخ کرده را با لپه بزارید بپزد و سبزی کوفته که شامل تره، جعفری، نعنا، پیازچه و ترخون است را پاک کنید و با آب بشورید سپس بزارید خشک شود و بعدا خرد کنید.
مرحله سوم: گرد کردن کوفته ها
سبزی و ادویه ها را همراه آرد خوب با هم ترکیب کنید این کار را باید به خوبی انجام دهید. تمام مواد پخته و ترکیب شده را با هم ترکیب کنید و به خوبی با دست کمی ورز دهید سپس به اندازه دلخواه در وسط دسات خود گرد کنید و آن را پهن کنید و در وسط آن زرشک یا گردو قرار دهید و آن را جمع و گرد کنید.
مرحله چهارم: پخت کوفته ها
در یک قابلمه مقداری آب بریزید سپس آن را روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید سپس زردچوبه و نمک را همراه پیاز داغ سرخ شده و رب گوجه در قابلمه بریزید سپس در ادامه کوفته ها را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را قرار دهید و بزارید به مدت 1 و نیم ساعت خوب بپزد نوش جان.
فوت و فن های طرز تهیه کوفته برنجی
- برای وسط کوفته از آلو یا تخم مرغ آب پز بنا به سلیقه خود نیز می توانید استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن کوفته به آب توجه داشته باشید که باید آب به خوبی گرم و جوش آمده باشد.
- لپه قابل حذف می باشد و می توانید در صورت دوست نداشتن از آن استفاده نکنید.