چای کرک یکی از چای عربی است که با چند قلم مواد ساده قابل تهیه است. البته لازم به ذکر است که این چای ابتدا در هندوستان تهیه شد و اصالت هندوستانی دارد. از خواص چای کرک می توان به ضد سرطان، بهبود سلامت گوارش، ضد افسردگی و تقویت حافظه اشاره کرد. معنی کلمه کرک نیز به زبان هندی به معنی چای غلیظ و کاراملی است. این چای در ایران و در شهر اهواز نیز بسیار پر طرفدار است و تهیه می شود. امروز در فودرز طرز تهیه چای کرک را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
شکر | 1/4 پیمانه |
چای کیسه ای یا چای معمولی | 6 عدد تی بگ یا 3 ق غذا خوری |
هل کوبیده | 5 تا 6 عدد |
شیر | 200 سی سی |
میخک | 3 دانه |
بادیان ستاره ای | 1 دانه |
طرز تهیه چای کرک
مرحله اول:
در یک ظرف شکر را بریزید و روی گاز قرار دهید تا شکر داغ شود و هم بزنید تا نسوزد. وقتی شکر کمی کاراملی شد و رنگ قهوه ای گرفت آب را اضافه کنید و بعد از مدتی چای را اضافه کنید و بزارید کمی بجوشد.
مرحله دوم: اضافه کردن شیر به چای
هل را در هاونگ بریزید و بسابید سپس به چای اضافه کنید. هل را همراه بادیان ستاره ای و میخک به چای اضافه کنید. در ادامه شیر را در یک قابلمه بریزید تا به طور کامل بجوشد. سپس شیر را اضافه کنید و کمی هم بزنید بعد از مدتی گاز را خاموش کنید و در ظرف سرو بریزید و میل کنید.
مرحله سوم: تهیه چای کرک در فرنچ پرس
به جای دم کردن چای کرک در قابلمه یا قوری می توانید با همان مواد گفته شده در بالا نیز آن ها را در فرنچ پرس بریزید و برای اینکه مواد بهتر با هم ترکیب شوند 3 تا 4 بار اهرم را بالا و پایین کنید و بزارید به خوبی بجوشد. بعد از گذشت 10 دقیقه چای کرک شما آماده است و می توانید به همین سادگی آن را نوش جان کنید.
فوت و فن های طرز چای کرک
- از مقداری شیر عسلی و دارچین نیز می توانید در طرز تهیه چای کرک برای خوش طعم و عطر شدن استفاده کنید.
- می توانید به جای اضافه کردن آب جوش از مقدار شیر بیشتری استفاده کنید و آب را حذف کنید.
- برای خوش عطر شدن می توانید از زعفران و مقداری چوب دارچین نیز استفاده کنید.
- به جای شکر می توانید از عسل که سالم تر است نیز استفاده کنید.